Det som inte kunde hända blev verklighet !

Inget lag hade, sedan det nya kvalsystemet infördes, vänt ett 3-1 underläge i matcher till seger med 4-3 men Timrå IK blev historiska i och med 2-0 segern mot Karlskrona på fredagskvällen och blev i och med detta klara för spel i SHL säsongen 2018-2019.

3 bussar med supporters, drygt 100 personer som flög ner tillsammans med laget i ett chartrat plan och många tillresta supportrar i övrigt gjorde att stora delar av den ena kortsidan blev den ”rödvita väggen” som gav sitt stöd till spelarna under hela matchen.

Timrå var i förarsätet hela matchen och Vilmos Gallo gav laget ledningen med 1-0 redan efter 44 sekunders spel med ett backhandskott som nog KHK-keepern borde tagit. I numerärt underläge fick sedan Johan Johnsson en bra chans när han fri på vänsterkanten sköt ett stenhårt slagskott som prickade ribban via hemmamålvaktens axel.

En mållös andra period som trots allt innehöll en hel del chanser för båda lagen där i synnerhet Henrik Haukeland i Timrås mål fick visa sig på styva linan några gånger följdes upp av en sista tredjedel där Jonathan Dahlén turligt gjorde 2-0 efter halva perioden.
Dahlén tog in pucken på högerkanten och såg att Jacob Olofsson störtade på mål och sökte honom med en passning som istället träffade KHK-backen Cory Murphy i hjälmen och studsade in i mål.

Minuterna gick, Haukeland fortsatte att storspela och när Johan Johnsson lyfte ut pucken ur försvarszonen med 5 sekunder kvar av matchen bröt det stora jublet ut.

Det omöjliga hade hänt, eller som Gunde Svan sa, ”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid”.

Den här gången tog det 7 matcher.